Het is het verlangen van Aalsmeer over Hoop om voor de bevolking van Aalsmeer en Kudelstaart elk jaar projecten te organiseren die toegankelijk zijn voor jong en oud en verpakt in een jasje waarin we de boodschap van Hoop willen laten doorklinken. Zo organiseerden we in 2016 vlak vóór Pasen het ‘Passie door Kunst’ project en in hetzelfde jaar en ook in 2017  en 2018  het kerstdiner in Studio’s Aalsmeer.
Met de High Tea en BBQ in 2018 wilden we de opgebouwde contacten verder verdiepen. En daaruit is weer een nieuw project ontstaan: een maaltijd op zaterdag 13 oktober verzorgd door Syrische mensen. Houd onze site onder nieuws in de gaten voor alle info hierover en ook voor andere projecten die nog gaan komen.
 

 

BBQ

– Juli 2018 –

Het zonovergoten pleintje voor gebouw Irene werd zaterdag 7 juli van 16.00 – 19.00 uur bevolkt door zo’n 75 mensen in alle leeftijden en van verschillende culturen. Voor hen organiseerden wij die middag een gratis BBQ. Met velen van hen is er door het kerstdiner van vorig jaar en de high tea van dit jaar een relatie ontstaan, die we verder wilden verdiepen. Deze mensen kunnen een steuntje in de rug, een luisterend oor, Hoop in hun leven goed gebruiken. Wie niet trouwens? Naast geboren en getogen Aalsmeerders waren onder de aanwezigen ook mensen die gevlucht zijn uit Syrië, Afghanistan en Eritrea. Via Vluchtelingenwerk trekt een deel van hen inmiddels op met  buddy’s uit de verschillende kerken van Aalsmeer over Hoop. Zij worden geholpen om verder in onze maatschappij te integreren. Iedereen genoot van het heerlijke eten en het ijsje tot besluit. Ook de kinderen vermaakten zich prima met de marshmellows en het tafelvoetbalspel. Bestaande contacten zijn verdiept en nieuwe gelegd. En dat het hier niet bij blijft, kunnen we nu al met zekerheid zeggen. Want een groep bezoekers heeft aangeboden om een volgende keer voor iedereen te koken! We gaan hier zeker mee aan de slag. Hou onze website dus de komende tijd in de gaten!

 


High Tea

– Februari 2018 –

Na het kerstdiner hebben de deelnemers aangegeven elkaar structureler te willen ontmoeten. Tijdens het kerstdiner worden er namelijk waardevolle contacten gelegd en dat smaakt naar meer… Om dit te mogelijk te maken hebben we de bezoekers uitgenodigd voor een High Tea op zaterdag 3 februari van 15.00-17.00 in gebouw Irene van de Dorpskerk.

De 40 bezoekers – overtrof onze verwachtingen – kregen een heerlijke High Tea voorgeschoteld. Een van de bezoekers was ontroerd door de gastvrijheid en warmte die in dankbaarheid en emotie werd ontvangen. Ook heeft iedereen uitgebreid over de eigen persoonlijke levenssituaties kunnen praten. Aan het einde van de middag hebben we de deelnemers gevraagd om mee te denken over een mogelijke volgende keer en invulling van het programma. Daarin willen we ook bij de deelnemers hulp en inzet vragen. Mocht je ideeën of gedachten hebben over een programma mail ons op info@aalsmeeroverhoop.nl.

 


 

Kerstdiner 2017 in Studio’s Aalsmeer

– December 2017 –

Op 19 december 2017 werd door Aalsmeer over Hoop voor de 2e keer een kerstdiner georganiseerd in Studio’s Aalsmeer. Opnieuw werden hiervoor mensen benaderd die eenzaam zijn of met moeite de financiële eindjes aan elkaar kunnen knopen en geen geld hebben voor een 3-gangen diner op een prachtige locatie. We mochten 130 gasten verwelkomen, waaronder 28 kinderen. Er waren mensen van verschillende culturen aanwezig, die allen genoten van het heerlijke eten en van de gesprekken met tafelgenoten. Nieuwe contacten werden gelegd.

Tijdens het diner werd het kerstverhaal uitgebeeld en er was ook live muziek te horen. Ook deze keer konden de gasten een persoonlijke wens indienen of – en dat was nieuw – aangeven dat ze wel iets voor een ander wilde doen. Met de kerken van Aalsmeer over Hoop gaan we aan de slag met zo’n 65 wensen die we met elkaar willen gaan vervullen. Dankbaar zijn we voor de hulp van Studio’s Aalsmeer en vele anderen. Zonder hen hadden we dit kerstdiner niet kunnen organiseren.

Ook in 2018 willen we in december in de week voor kerst weer zo’n diner aanbieden. Hou onze website tegen die tijd in de gaten!

 


 

Kerstdiner 2016 in Studio’s Aalsmeer

– December 2016 –

Ook in 2016, een week voor Kerst, organiseerden wij een viergangen diner in Studio’s Aalsmeer. Bedoeld voor mensen uit Aalsmeer die elke maand maar net aan rond kunnen komen. Met financiële hulp van verschillende partijen, door vele helpende handen en met medewerking  van Studio’s Aalmeer zelf, konden we dit diner kostenloos aanbieden. Tijdens het diner werd aan de 120 gasten het kerstverhaal verteld. Aan het eind van de avond konden de gasten nog een persoonlijke wens in de wensbomen ophangen die we in de zaal geplaatst hadden. Ongeveer 70 wensen hebben we in de maanden daarna met mensen uit de 6 kerken van Aalsmeer over Hoop in vervulling laten gaan. Van vele gasten hoorden we dat ze een onvergetelijke avond hadden beleefd! Ook in 2017 willen we weer zo’n kerstdiner organiseren. Zie hier voor meer informatie daarover.

 

 


 

Passie door Kunst

– Maart 2016 –

Vlak voor Pasen 2016 lanceerden wij ons eerste project: Passie door Kunst. Uitgangspunt was om in 15 kunstvormen de kruisweg van Jezus uit te beelden.  Een aantal kunstenaars uit de 6 kerken, die aangesloten zijn bij Aalsmeer over Hoop,  ging met deze opdracht aan de slag. Allemaal bedachten ze een prachtige kunstvorm die tentoongesteld werd in de Oude Veiling. Ongeveer 1000 mensen bezochten de expositie en velen werden er door geraakt.