Aalsmeerse CAMA Gemeente

De ACG is gevestigd in het Wellantcollege aan de Jac. P. Thijsselaan in Aalsmeer.

Alphakerk Amstelland

De Alphakerk is gevestigd in het Dorpshuis aan de Kudelstaartseweg in Kudelstaart.

Dorpskerk

Hervormde Gemeente wijk Dorp, gevestigd aan de Kanaalstraat in Aalsmeer.

Levend Evangelie Gemeente

De LEG is gevestigd aan de Kruisweg in Aalsmeerderbrug.

Lijnbaankerk

Christelijke Gereformeerde Kerk gevestigd aan de Lijnbaan in Aalsmeer.

Oosterkerk

De Hervormde Gemeente wijk Oost is gevestigd aan de Oosteinderweg in Aalsmeer.

Gert Bor

Gert is onze bevlogen voorzitter. Hij is een echte teamspeler die inspireert en verbindt. 

Bernard Sparnaaij

Bernard heeft een hart voor mensen en vertelt iedereen graag – in woord en daad – van de Hoop die in hem is. 

Ellen Vollmuller

Ellen is iemand die graag met en voor mensen werkt. Goed luisteren is daarbij belangrijk en zo stelt ze zich ook op binnen ons team. Daardoor komt ze met waardevolle opmerkingen of aanvullingen die ons team weer verder helpen.

Arjen Vos

Arjen heeft oog voor wat er speelt in Aalsmeer en beschikt over een uitgebreid netwerk van personen en organisaties in ons dorp. 

Peter van Leeuwen

Peter is echte verbinder, een mensenmens. Die ziet waarmee anderen op een goede manier gediend kunnen worden. Hij is een echte teamspeler.

André Buijs

André is de man van de ideeën. Daarnaast is hij degene die ook heel praktisch is ingesteld en ons in de vergaderingen en activiteiten bij de les houdt.

Frans Overvliet

Frans is verantwoordelijk voor de communicatie. Frans is iemand die oog heeft voor details en aan de bel trekt als er nog aan iets geschaafd moet worden.

Marjo van Leeuwen

Marjo is het wakend oog over de financiën. Daarnaast is zij een echt mensenmens en uitstekend in zaken op papier zetten. 

Gert Jan Overbeek

Gert Jan is goed in organiseren en heeft oog voor details. Hij ziet nieuwe kansen en mogelijkheden, waar we als groep verder mee kunnen.

Sifra van der Zwan

Sifra is secretaris van Aalsmeer over Hoop en verzorgt alle notulen en andere (interne) communicatie.

Ad Kamsteeg

Ad is de creatieveling onder ons. Hij heeft oog voor het visuele en hoe dat op een creatieve manier aan de man gebracht kan worden.

Wie, of wat is Aalsmeer over Hoop?

Aalsmeer over Hoop is een samenwerkingsverband van 6 kerken in Aalsmeer. Die vanaf 2015 de handen ineengeslagen hebben om de Aalsmeerse samenleving te dienen met projecten en activiteiten die de mensen goed doen en hoopgevend zijn. Zes kerken met mensen die vanuit dezelfde geloofsbelijdenis allen geraakt zijn door de liefde van Jezus en ontdekt hebben dat Hij Hoop biedt in deze gebroken wereld. En die hoop niet voor zichzelf willen houden, maar dit hoorbaar en zichtbaar willen maken in Aalsmeer en Kudelstaart.

 

Onze Geloofsbasis

De 6 kerken van Aalsmeer over Hoop hebben ieder hun eigen identiteit en structuur. Ze hebben echter één ding gemeen: ze omarmen alle het reddingsplan van God voor deze wereld. Hij stuurde Jezus Christus naar de aarde om het weer goed te maken tussen God en mensen. Een geweldige boodschap van Hoop voor nu en altijd!

Wat ons als kerken verbindt en wat de basis is van waaruit we projecten en activiteiten organiseren, hebben we met elkaar op papier gezet. Deze “geloofsbelijdenis” is leidend voor ons handelen.

Lees hier onze geloofsbasis

 

 

Ons Missiestatement

Naast onze geloofsbasis hebben we nagedacht hoe we in één zin duidelijk kunnen maken wat Aalsmeer over Hoop typeert  en waar we ons als platform mee bezig willen houden. Kortweg gezegd, wat is onze missie.

Met elkaar zijn we tot het volgende missiestatement gekomen: “we zijn geraakt door de liefde van Jezus en hebben ontdekt dat Hij hoop biedt in deze gebroken wereld. Daarom willen wij dit hoorbaar en zichtbaar maken in Aalsmeer”. Vandaar onze naam Aalsmeer over Hoop !