Fioretti College Lisse houdt een sponsorloop voor De Rustplek Merenstreek

In oktober 2023 hield het Fioretti College in Lisse haar jaarlijkse sponsorloop. Als doel was gekozen om De Rustplek Merenstreek, dat een netwerk van gastgezinnen wil opzetten in Aalsmeer, de Bollenstreek en de Haarlemmermeer, te ondersteunen. Aan de sponsorloop deden 650 brugklasleerlingen mee. Samen haalden ze het enorme bedrag van € 14.960 op! Het geld zal deels geïnvesteerd worden in de keuken van een nieuw huis, wat gebouwd wordt in Lisserbroek en waar 3 opvangplekken in ondergebracht zullen worden. Ook kunnen gasten, die opgevangen worden, tijdelijk financieel geholpen worden waar dat nodig is. In de loop van 2024 zal stichting De Rustplek Merenstreek een feit zijn. Ook daar zal een deel van het geld voor gebruikt gaan worden. Tenslotte een oproep: er is nog steeds behoefte aan gastgezinnen en mensen die administratief en bestuurlijk willen meehelpen om dit project verder van de grond te tillen!

 

Wat is De Rustplek ook al weer?  De Rustplek is een netwerk van huizen waar gasten zich welkom mogen voelen en tot rust kunnen komen. Geïnspireerd door het voorbeeld van Jezus nam een aantal christenen in Amersfoort in 2014 het initiatief om aan hun passie voor gastvrijheid handen en voeten te geven. Daaruit is de stichting De Rustplek Nederland ontstaan, die inmiddels op meerdere plekken in Nederland een netwerk van gastgezinnen heeft kunnen opzetten.  Met hun kennis en kunde willen ze graag andere plaatsen helpen om met ondersteuning van lokale kerken een nieuw netwerk van gastgezinnen op te zetten. Ook in Aalsmeer is gestart met het opzetten van De Rustplek. Sinds het prille begin in april 2020 is er veel gebeurd maar  ……………… het ging wel langzaam, er moest veel geduld geoefend worden, maar nu wordt het wat! Dus positief nieuws te melden en om dankbaar voor te zijn.

In de afgelopen jaren zijn er contacten opgebouwd tussen mensen uit Aalsmeer en Nieuw-Vennep en dat is een vruchtbare samenwerking geworden. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van De Rustplek  Merenstreek. Er zijn onder andere PR filmpjes vertoond in diverse kerken in Aalsmeer, Lisse en de Bollenstreek. Ook werd een informatieavond gehouden in Lisse en in Aalsmeer. Er is hard gewerkt aan persoonlijke contacten, opbouwen van een netwerk dus. Soms gebeurde er een aantal maanden niets ……………………. dat heeft geduld en geloof gevraagd van de initiatiefnemers.

Sinds begin 2022 hebben zich een aantal gastgezinnen aangemeld, te weten in Aalsmeer, Nieuw-Vennep en Waddinxveen. Er is nog een gastgezin in Nieuw Vennep, dat bezig is met de bouw van een nieuw huis in Lisserbroek en waar vanaf voorjaar 2024 ruimte is voor 3 opvangplekken. In Aalsmeer overweegt een echtpaar om ook gastgezin te worden. Allemaal bemoedigende ontwikkelingen!
Tussentijds zijn er een aantal hulpvragen geweest en voor hen is een opvangplek gevonden waar ze welkom waren en tot rust mochten komen en weer nieuw perspectief ontvingen. Heel bijzonder is dat een college in Lisse in oktober 2023 op hun sponsordag zich zal gaan inzetten voor De Rustplek Merenstreek.

Om alles goed op te zetten en om transparant te zijn, wordt nu gewerkt aan het oprichten van een stichting. Wanneer dat eenmaal een feit is, zullen we dit melden op deze website.

Waarom vertellen we allemaal? Om u op de hoogte te brengen en om PR te geven aan dit project: uw aandacht en voorbede zijn belangrijk. Mogelijk wilt u zelf actief meedoen als gastgezin of helpen met andere taken zoals administratie, een bestuurlijke taak of begeleiding van een gastgezin.

Wilt u meer weten over de landelijke Rustplek, surf dan naar https://derustplek.nl/ Voor Aalsmeer en omstreken kunt u het beste bellen met Bernard Sparnaaij op 06 10149136 of Marjo van Leeuwen op 06 30640861. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden binnen De Rustplek Merenstreek! Tenslotte, wilt u ons liever een bericht sturen, mail dan naar merenstreek@derustplek.nl